we have just moved into a new place 2 mins up the road & when i plugged the freeview sat box in, it came up with no signal..i have the sat dish plugged into the correct plug, the tv is picking up the freeview box but i just can't tune it in.we are in Hamilton.i am using optus d1 sat. i read somehere that the low & high MHZ  should be set to 10750.and still no good.am i missing something? do i need to change the start & end Frequency? just trying to $70 for the guy to come out & fix

Views: 138

Reply to This

Replies to This Discussion

Your LNB may be 11300mhz, not 10750. Try 11300 instead.

Hi Wayne 

It could be the LNB settings you need to adjust there are two common frequencies 11300 and 10750 you could have either so if you toggle either freq and see if you get a signal as your box would have the previous settings from your last satellite dish. 



Biggles said:

Your LNB may be 11300mhz, not 10750. Try 11300 instead.

tried both &  it still came up with tuning failed do i need to change the start & end frequency



Josh Hill ✔️ said:

Hi Wayne 

It could be the LNB settings you need to adjust there are two common frequencies 11300 and 10750 you could have either so if you toggle either freq and see if you get a signal as your box would have the previous settings from your last satellite dish. 

I tried both & it still came up with tuning failed

i reset to factory settings last night hoping it would work

try 10745 or 10742  the LNB my have drifted ..



wayne morris said:



Josh Hill ✔️ said:

Hi Wayne 

It could be the LNB settings you need to adjust there are two common frequencies 11300 and 10750 you could have either so if you toggle either freq and see if you get a signal as your box would have the previous settings from your last satellite dish. 

I tried both & it still came up with tuning failed

i reset to factory settings last night hoping it would work

If you tried both and it doesn't show a signal then there is some other problem. Could be the LNB is dead.

Can you post a screen shot of your setup parameters?

I tried both & it still came up with tuning failed

i reset to factory settings last night hoping it would work



Paul said:

try 10745 or 10742  the LNB my have drifted ..



wayne morris said: i found a broken/ cut cable under the house..it is all working now.even found out that we have a tv with freeview & no need for the sat box..thanks for the help & quick responses..what a brilliant forum



Josh Hill ✔️ said:

Hi Wayne 

It could be the LNB settings you need to adjust there are two common frequencies 11300 and 10750 you could have either so if you toggle either freq and see if you get a signal as your box would have the previous settings from your last satellite dish. 

I tried both & it still came up with tuning failed

i reset to factory settings last night hoping it would work



Biggles said:

If you tried both and it doesn't show a signal then there is some other problem. Could be the LNB is dead.

Can you post a screen shot of your setup parameters?

Thanks for your help & quick responses..i found a cut cable.Replaced that & it is all good..yahhoooo

I tried both & it still came up with tuning failed

i reset to factory settings last night hoping it would work

Reply to Discussion

RSS

Quick Tools

Latest Activity

Josh Hill ✔️ replied to Gordon Stewart's discussion HGTV not on K1 MUX.
"Coverage checks can be found…"
22 minutes ago
Josh Hill ✔️ replied to Maraea Robertson's discussion Lost Maori Channels
"Hi Maraera I have had a look at our reports and there are no issues with the transmission of Maori…"
25 minutes ago
Maraea Robertson replied to Maraea Robertson's discussion Lost Maori Channels
"Yes done auto scan,"
2 hours ago
willis replied to Maraea Robertson's discussion Lost Maori Channels
"Have you tried retuning your tv via auto scan? Maori tv is on uhf frq 38 or 39 or 610.00 or 618.00…"
3 hours ago
willis replied to Gordon Stewart's discussion HGTV not on K1 MUX.
"Hgtv ch 17 is on the same mux as aljazeera ch 16 Just select ch 16 then enter the tuning menu from…"
3 hours ago
Maraea Robertson posted a discussion

Lost Maori Channels

I live in Rotorua and on Saturday Night we lost the Maori Stations, I have retuned my TV and still…See More
5 hours ago
Josh Hill ✔️ replied to Tal's discussion Telray Ts 511
"Follow Paul's instructions above but put in 12483 H 22500 124"
22 hours ago
Sonny-jay replied to Tal's discussion Telray Ts 511
"Hi mate I've got a ts-511 decoder I can't get TV 12or3 can u give me some info and wat…"
yesterday

Connect With Us!

© 2017   Created by Bel.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service